Bookmakeři Victoria Tipu favorizují v Evropské lize Lazio

Publikováno: 16.3.2016

Ve čtvrtek čeká Spartu na hřišti Lazia Řím těžká odveta v boji o postup do čtvrtfinále Evropské ligy. Lazio uhrálo na Letné remízu 1:1 a má velmi nadějnou výchozí pozici. Navíc v Praze ukázalo svou sílu a naděje Sparty na postup nejsou příliš vysoké, což ukazují k kurzy Victoria Tipu vypsané na římskou odvetu.

LAZIO – SPARTA
1.67       3.8          5.8

POSTUP LAZIO                                               1.35:1
POSTUP SPARTA                                             2.95:1

Lazio bylo favoritem na postup už před prvním duelem a tentokrát je i favoritem odvetného utkání. Na výhru Lazia se sází v kurzu 1.67:1 a na vítězství Sparty 5.8. Na remízu je vypsán kurz 3.8. Postup Lazia se hraje s kurzem 1.35:1 a Sparty 2.95:1. Podobnosti přidává hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil. „Lazio zatím prochází Evropskou ligou velice hladce a doma v Římě s přehledem v předchozím kole vyřadilo Galatasaray po výsledku 3:1. Na vítěznou vlnu se vrátilo i o víkendu v lize, takže Spartu čeká mimořádně těžký duel. Ani jeden z týmů v letošním ročníku soutěže ještě neprohrálo a může to tak zůstat i po osmifinále, byť jeden ze soupeřů se bude loučit. Pro Lazio také hovoří rozložení zátěže na více hráčů, kdežto Sparta nasazuje do rotace v zápasech menší počet fotbalistů. Spartě k postupu může pomoci výkon na hranici možností všech hráčů.“

STŘELCI
LAFATA                                                           3.5:1
JULIŠ                                                              4.2:1
FRÝDEK                                                             8:1
MAREČEK                                                         10:1

Sparta musí k postupu vstřelit alespoň jeden gól. To se jí zatím podařilo ve všech zápasech Evropské ligy. Nejnižší kurz je nasazen na Davida Lafatu 3.5:1 a na Lukáše Juliše 4.2:1. Bookmakeři Victoria Tipu myslí i na momentálně střelecky disponované sváteční kanonýry Frýdka s Marečkem. Frýdkův kurz na vstřelení gólu je 8:1 a Marečkův 10:1. „Spartě se na jaře daří rozdělit góly na více hráčů a projevuje se to i v Evropské lize. Lafata je stálicí a umí se prosadit prakticky z ničeho. Frýdkovi s Marečkem pak vzrostlo sebevědomí a víc si věří, což se může na Laziu hodit. Určitě to pomáhá i Lafatovi, který ví, že veškerá tíha už neleží jen na něm,“ vysvětluje Michal Navrátil.

BIČÍK UDRŽÍ ČISTÉ KONTO                                4.7:1

Pro Spartu bude důležitá vedle ofenzívy také hra obrany v čele s brankářem Davidem Bičíkem. Případné Bičíkovo čisté konto, na které je kurz 4.7:1, by Spartě pomohlo. Více dodává hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil. „Lazio ve všech zápasech Evropské ligy dalo aspoň jeden gól. Má výborné útočníky Matriho, Candrevu, Keitu nebo Kloseho. Pro Bičíka bude těžké udržet na Stadio Olimpico nulu. Pro postup ale může být výkon sparťanského gólmana klíčový a Biř´čík určitě udělá maximum, aby neinkasoval.“

ZÁPAS ROZHODNE GÓL V PRODLOUŽENÍ             13:1
ZÁPAS SE ROZHODNE PO PENALTÁCH                 15:1

Výsledek 1:1 z prvního zápasu napovídá, že by nemuselo být daleko k prodloužení a případně penaltovému rozstřelu. Na rozhodnutí utkání v prodloužení se sází v kurzu 13:1 a na penalty 15:1. Michal Navrátil upřesňuje. „Lazio je sice favoritem, ale pokud by mělo utkání podobný vývoj jako před týdnem v Praze, mohlo by dojít i na prodloužení nebo dokonce i na penalty. Lazio ale bude mít našetřené fyzické síly u hráčů základní sestavy a nemělo by zápas nechat dojít nad rámec devadesáti minut.“

VÁCHA ČERVENÁ KARTA ZA HRANÍ RUKOU          10:1

Vypsán je také v návaznosti na události z posledního ligového kola kurz na situaci, že Lukáš Vácha dostane červenou kartu za hraní rukou. „Sparta se může v Římě ocitnout pod velkým tlakem, kdy bude ze všech sil bránit a při závaru v šestnáctce takové momenty hrozí velice často. Hráči se chovají instinktivně a Vácha v neděli ukázal, že reflex, kdy sáhne rukou po míči, nemusí být ničím výjimečným,“ uzavírá hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil.