Sparta s Laziem by měl být podle bookmaker vyrovnaný zápas

Publikováno: 8.3.2016

V Evropské lize čeká Spartu první osmifinálové utkání proti Laziu Řím. Před více než dvanácti lety se Sparta na úkor Lazia dostala ze skupiny Ligy mistrů do jejího osmifinále. Tehdy na Letné zaúřadoval v nastaveném čase Marek Kincl. Oba týmy teď hrají o „soutěž níž“ v Evropské lize o postup mezi nejlepších osm týmů. První duel by měl být vyrovnaný, ale postupové šance jsou podle bookmakerů spíše na straně Lazia.

SPARTA – LAZIO
2.65       3.25       2.71

První zápasy nebývají žádnou velkou přestřelkou a podle bookmakerů nemá úvodní střetnutí Sparty s Laziem favorita. Na výhru Sparty se sází v kurzu 2.65:1, na remízu 3.25:1 a na vítězství Lazia 2.71:1. Podrobnosti přidává hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil. „Určitě můžeme očekávat vyrovnané utkání, v němž se Sparta nepožene bezhlavě do útoku. První zápasy vyřazovací fáze bývají spíše opatrnější, kdy Sparta a nejspíš i Italové budou hrát vzadu na nulu. Sparta by ale neměla doma prohrát, a pokud vyhraje, tak těsným rozdílem.“

POSTUP
SPARTA                 2.7
LAZIO                   1.4

Ohledně postupu už kurzy favorita generují. Bookmakeři Victoria Tipu v tomto směru dávají větší postupovou šanci Laziu v kurzu 1.4:1. Na postup Sparty se sází v poměru 2.7:1. Italům se v lize sice příliš nedaří, ale v Evropské lize ještě ani jednou neprohrálo. „Lazio vyřadilo v přechozím kole Ligou mistrů otřískané borce z Galatasaray, čímž ukázalo svou sílu. Italové mají perfektně zvládnutou defenzívu a také nebezpečné útočníky. Doma pak jejich síla vzroste. Sparta ale získala postupem přes Krasnodar sebevědomí a může Lazio zaskočit,“ vysvětluje Michal Navrátil.

SPARTA UDRŽÍ ČISTÉ KONTO
ANO                        2.9
NE                          1.33

Pro Spartu bude jedním z cílů doma neinkasovat. Lazio ale góly dávat umí. Bičíkova nula se hraje s kurzem 2.9:1. Naopak na gól v síti Sparty se dá sázet v kurzu 1.33:1. Další informace přidává hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil. „V evropských pohárech je potřeba doma udržet v prvním utkání čisté konto. To je důležitý krok k možnému postupu. V Evropské lize Sparta inkasovala jen od Schalke a její obrana funguje velmi dobře. Lazio si je ale vědomé, že dát gól venku může být klíčem k postupu. Zatím se Laziu ve všech venkovních zápasech podařilo aspoň jeden gól dát.“

SPARTA DÁ GÓL V NASTAVENÍ
ANO                        11
NE                          1.01

Poslední ligový duel rozhodla Sparta až v poslední minutě. V Evropské lize může usilovat o vstřelení gólu až do úplného závěru. Před 12 lety dal Marek Kincl vítězný gól až v nastavení. Pokud by se historie opakovala, dá se sázet na gól Sparty vstřelený v nastavení s kurzem 11:1. „Sparta ukázala už několikrát, že umí bojovat až do konce. Naposledy v lize dala Jablonci vítězný gól v samém závěru. V Evropské lize určitě bude makat až do poslední sekundy. Ale Lazio má zkušený tým a nebude se chtít nechat zaskočit,“ upřesňuje Michal Navrátil.

STŘELCI SPARTY
Lafata                    2.8
Fatai                      3.1
Vácha                    6
Frýdek                   9
Mareček                 10

Oblíbenou sázkou je tip na střelce gólu. Ve Spartě už gólová tíha neleží jen na Lafatovi s Fataiem, ale prosazují se i další střelci. V Krasnodaru se mj. trefili Mareček a Frýdek, kteří dávají góly jen výjimečně. Na Frýdka sesází v kurzu 9:1 a na Marečka 10:1. „Spartě by se mohl vrátit do sestavy David Lafata, který je pro trenéra Ščasného klíčovým útočníkem. Prokázal to i v neděli proti Jablonci, kdy poprvé po zranění nastoupil v základní sestavě a hned se gólově prosadil. Další hráči mohou těžit z větší pozornosti obrany soupeře právě na Lafatu. V Krasnodaru se trefili sváteční střelci Mareček a Lafata a v lize zase Vácha. I tentokrát se mezi střelce může zapsat někdo překvapivý,“ uzavírá pohled na kurzovou nabídku hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil.