Favoritem Ligy mistrů Barcelona, v Evropské lize věří bookmakeři Dortmundu

Publikováno: 15.2.2016

Fotbalová Liga mistrů vstupuje do své vyřazovací fáze a stejně tak i Evropská liga. Sázkařům tak opět začínají žně, kdy se nejlepší týmy Evropy budou prát o dvě nejcennější klubové trofeje na světě. V Lize mistrů obhajuje titul FC Barcelona a navázat na předchozí dva triumfy v Evropské lize bude chtít FC Sevilla. Vítěz Evropské ligy si opět zajistí účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Fotbalovou Ligu mistrů by podle bookmakerů Victoria Tipu měla stejně jako loni vyhrát Barcelona. Stala by se tak vůbec prvním týmem v novodobé historii od roku 1992, který by v Lize mistrů obhájil titul. Na triumf Barcelony se sází v kurzu 3.4:1. Na paty ale šlape Barce Bayern s kurzem 3.75:1. Třetí největší šanci na prvenství má Real Madrid v kurzu 6:1. „Barcelona má v letošní sezóně vynikající formu a na svém kontě sérii téměř třiceti zápasu bez prohry. Trojice Messi – Suárez – Neymar se prakticky nedá zastavit. Když se nedaří jednomu, další dva ho zastoupí. Navíc její hráč umí hrát pod tlakem. Ve dvou zápasech Barcelonu těžko někdo vyřadí, ale finále se hraje jen na jeden zápas a tam se to třeba Bayernu nebo Realu může podařit. Právě Bayern a Real jsou největšími adepty za Barcelonou. Hlavně Bayern má velkou motivaci, protože po sezóně končí trenér Guardiola, který by rád získal Ligu mistrů i s Bayernem. Real se potřebuje pod Zidanem dát dohromady hlavně na hřištích soupeře, protože tam jeho hra zatím není ideální,“ vysvětluje hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil.

Evropská liga by měla podle kurzů Victoria Tipu patřit Borussii Dortmund, která letos po delší době chyběla v Lize mistrů. Pro trofej pro BVB mluví kurz 7.5:1. Za německým týmem následují ve shodném kurzu 10:1 z Ligy mistrů zklamaný Manchester United a Neapol. V kurzu 12:1 se pak sází na Liverpool a obhájce FC Sevilla. Tipovat se dá i na Spartu s kurzem 80. Hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil dodává. „Borussia Dortmund je v evropských pohárech v posledních letech úspěšná a má určitě ty nejvyšší ambice. Tím spíše, že loňská sezóna se jí nevydařila a místo Ligy mistrů prošla jen do Evropské ligy. U Manchesteru United bude hodně záležet na motivaci hráčů a celého klubu. Tým ale nepodává dobré výkony a jeho výkonnost je nevyrovnaná. Neapol má naopak výbornou sezónu a určitě motivaci v Evropě se prosadit. Liverpoolu určitě pomohl příchod trenéra Kloppa, který mužstvo zvedl a navíc na evropských trávnících už v Dortmundu ukázal, že svůj tým umí připravit.“