Favoritem na titul jsou fotbalisté Plzně, následují pražská S

Publikováno: 12.2.2016

O víkendu odstartuje jarní část nejvyšší domácí fotbalové soutěže, na jejímž konci bude znám nový mistr, ale také dvojice sestupujících. Podle bookmakerů sázkové kanceláře Victoria Tip jsou hlavními favority na zisk titulu hráči Viktorie Plzeň, kteří by tak poprvé v klubové historii obhájili trofej pro mistra ligy.

TITUL

Plzeň                    1.65:1

Viktoria Plzeň vede po podzimu prvoligovou tabulku a na její celkové prvenství se dá sázet v kurzu 1.65:1. Za Plzní pak mají podle Victoria Tipu největší šanci na titul oba nejslavnější pražské kluby Sparta a Slavia. Sparta se hraje v kurzu 2.2:1. Slavia se po velké přestavbě kádru vyhoupla mezi adepty na titul s kurzem 30:1. „Plzeň je favoritem, protože má stabilizovaný kádr a také dostatek zkušeností z klíčových zápasů o titul, které se určitě budou hodit. Mužstvo sice opustili Procházka a Mahmutovič, ale posílilo v obraně příchodem Romana Hubníka a uzdravením Radima Řezníka. Odešli také Kučera nebo Vůch, ale ani jeden nepatřil do základní sestavy. Kladem je i přítomnost trenéra Krejčího, který byl u dvou titulů jako asistent Pavla Vrby,“ vyhodnotil šance Plzně hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil.

Sparta                  2.2:1

Michal Navrátil se vyjádřil i na téma mistrovský titul a Sparta v kurzu 2.2:1. „Sparta přivedla do mužstva reprezentanty Šurala se Zahustelem, jejichž kvalita po stranách hřiště by se měla projevit. Sparta určitě bude bojovat o titul a mohla by pro ni hovořit i větší kvalita širšího kádru, než který má k dispozici Plzeň. Bude ale záležet, jak Sparta zvládne ligu společně s Evropskou ligou, a jestli se vyvaruje výpadků, které ji pronásledovaly na podzim.“

Slavia                    30:1

Mezi dalšími týmy by měla být nejvíc vidět Slavia, jejíž kádr potkalo po příchodu nových majitelů očekávané „zemětřesení“.  S tím souvisí i větší ambice a také útok na vyšší příčky. Na titul Slavie se sází v kurzu 30:1. „Slavia provedla největší změny v hráčském kádru, který je výrazně kvalitnější než na podzim. Půjde ale o to, jak se podaří mužstvu sehrát. Ostatní týmy jako Mladá Boleslav nebo Liberec spíše oslabily a Slavia má šanci dostat se v tabulce před ně,“ říká hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil.

SESTUP

Baník Ostrava                   1.04:1                                                   Bohemians                        2.5:1
Jihlava                                  3:1                                                   Olomouc                           3.5:1

Na sestup se podle kurzů Victoria Tipu mohou chystat v Baníku. Na jeho pád do druhé ligy je vypsán kurz 1.04:1. Kandidáty na druhé sestupové místo jsou Bohemians v kurzu 2.5:1, Jihlava 3:1 a Sigma Olomouc 3.5:1. „O sestupu Baníku už prakticky nelze pochybovat. Jeho situace je v zásadě beznadějná. O druhé sestupové místo se dá očekávat velký boj. Bohemians na podzim nijak nezářili, ale pro jaro získali nového sponzora. Jihlava je stabilizovaný klub, ale v posledních letech hrál spíš ve středu tabulky, kde není na hráče takový tlak. Olomouc už ví, jaké to je spadnout do druhé ligy. Její situaci může vylepšit příchod Mahmutoviče, ale naopak ztížit návrat stopera Romana Hubníka do Plzně,“ vysvětluje Michal Navrátil.

NEJLEPŠÍ STŘELEC

Lafata                              2.5:1                                                     Ďuriš                    3.5:1
Magera                               6:1                                                     Milan Škoda             7:1

Na korunu krále střelců bude opět útočit David Lafata. Na podzim nastřílel sparťanský kanonýr 11 gólů a kurz na jeho další triumf mezi střelci je 2.5:1. „O střeleckých kvalitách Lafaty nelze pochybovat a pro Spartu je i nadále klíčovým útočníkem. Pomoci mu může také příchod Šurala, který sice také dává góly, ale umí je i připravovat. Do vápna by mohl Lafata dostávat více dobrých míčů a přidávat další góly,“ hodnotí Lafatovu pozic hlavní bookamker Victoria Tipu Michal Navrátil. Stejně jako Lafata dal na podzim 11 gólů i plzeňský Michal Ďuriš, na nějž je kurz 3.5:1. „Ďuriš v Plzni prokázal na podzim vysokou kvalitu. Je ale otázka, jestli dokáže být i na jaře tak úspěšný jako Lafata. Po odchodu Mahmutoviče dostane více minut, ale obrany si na něho budou dávat větší pozor než dříve,“ uzavírá Michal Navrátil.