Victoria Tip vypsal kurzy na většinu klíčových událostí roku 2016

Publikováno: 11.1.2016

Rok 2016 bude velmi bohatý na sportovní události. Fanoušci i sázkaři se mohou těšit na olympiádu v Riu a velkou pozornost bude poutat také fotbalové Euro 2016 ve Francii, kterého se zúčastní i čeští reprezentanti ve skupině se Španělskem, Chorvatskem a Tureckem. Sázet se dá také na vítěze Ligy mistrů, triumf českého týmu ve Fed Cupu nebo na prvenství Gabriely Soukalové a Veroniky Vítkové v celkovém pořadí Světového poháru.

Hlavními favority Euro 2016 jsou podle bookmakerů Victoria Tipu Němci spolu s domácí Francií
s kurzem 4.2:1. Hned za nimi pak následuje Španělsko, které ovládlo poslední dva šampionáty v letech 2008 a 2012. Na tým trenéra del Bosqueho je kurz 6:1. „Němci jsou vždy na každý turnaj výborně připravení a mají velice široký kádr. Zvládají těžké zápasy a jsou zvyklí hrát pod tlakem. Navíc se jim hodí i zkušenosti z Brazílie, kde ovládli před dvěma lety mistrovství světa. Francie má doma ohromnou sílu a před osmnácti lety právě na domácí půdě získala titul mistrů světa. Má skvělou generaci hráčů, která je hladová po úspěchu. Španělé jsou vždy kvalitní a bude záležet, jak zvládnou obměnu týmu,“ vysvětluje hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil. Český tým je přibližně v polovině pomyslného žebříčku s kurzem na evropský titul 100:1. Na postup ze skupiny se pak dá sázet v kurzu 1.85:1.

Fotbalovou Ligu mistrů by podle bookmakerů měla stejně jako loni vyhrát Barcelona. Stala by se tak vůbec prvním týmem v novodobé historii od roku 1992, který by v Lize mistrů obhájil titul. Na triumf Barcelony se sází v kurzu 3.4:1. Na paty ale šlape Barce Bayern s kurzem 3.75:1. Třetí největší šanci na prvenství má Real Madrid v kurzu 6:1.

Evropská liga by měla patřit Borussii Dortmund, která letos po delší době chyběla v Lize mistrů.
Pro trofej pro BVB mluví kurz 7.5:1. Za německým týmem následují ve shodném kurzu 10:1 z Ligy mistrů zklamaný Manchester United a Neapol. Tipovat se dá i na Spartu s kurzem 80.

Velkým sázkařským hitem jsou také tenisové události. Česká republika v posledních letech vládne Fed Cupu a favoritem na celkové prvenství je i v úvodu nové tenisové sezóny. Na český tým se může sázet v kurzu 3:1. Ale stejný kurz je i na poražené finalistky ročníku 2015 z Ruska. Dále pak jsou Němky s kurzem 5:1. „Český tým má k dispozici momentálně tři hráčky ze světové desítky a to je síla, které se čelí jen velmi těžce. Pokud budou Kvitová, Šafářová a Plíšková fit, tak mají opět obrovskou šanci cennou trofej vyhrát. Rusko má svou nezpochybnitelnou kvalitu hlavně ve chvíli, kdy nastoupí Maria Šarapovová. Německo pak spoléhá na širokou sestavu, která může zaskočit každého soupeře,“ přidává podrobnosti hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil.

Středem pozornosti jsou grandslamové turnaje a v nich hlavně Novak Djokovič a Serena Williamsová. Oběma v roce 2015 chyběl jediný z turnajů velké čtyřky, aby získali kompletní Grand Slam. Na vyýhru ve všech čtyřech grandslamových turnajích se v případě Djokoviče sází v kurzu 10:1 a u Sereny Williamsové v poměru 20:1. Kurzy jsou vypsány i na triumf českých tenistů na některém grandslamovém turnaji. Petr Kvitová se hraje s kurzem 4.2:1 a Tomáš Berdych 12:1.

Čeští sportovní fanoušci žijí biatlonem a od prvních závodů sezóny se na nejvyšších příčkách pohybuje Gabriela Soukalová. Jablonecká biatlonistka vede na začátku ledna Světový pohár a kurz na její celkový triumf v prestižním seriálu je 6:1. Dá se tipovat na konečné prvenství Veroniky Vítkové, a to v kurzu 50:1.

Fanoušky nenechává v klidu ani mistrovství světa vozů formule 1. Každá sezóna přináší nová překvapení, ale stálice zůstávají. Největším adeptem na titul je fenomén posledních let Lewis Hamilton z týmu Mercedes s kurzem 1.55:1. Za ním má největší šance jeho stájový kolega Nico Rosberg v kurzu 3.75:1. Předpokládá se, že nahoru půjde ve své druhé sezóně u Ferrari Sebastian Vettel, na něhož je vypsán kurz 4.5:1.