Favority víkendových taháků jsou Plzeň a Sparta

Publikováno: 20.11.2015

V sobotu a v neděli čeká českou fotbalovou ligu nabitý víkend. Lídr ligy Sparta nastoupí na hřišti čtvrtého Liberce a druhá Plzeň přivítá Mladou Boleslav. Podle kurzů Victoria Tipu by měli mít větší šanci na zisk na zisk tří bodů Sparta a Plzeň. Bookmakeři věří hlavně Plzni, pro kterou navíc mluví domácí prostředí.

LIBEREC – SPARTA
3.55       3.6          1.96

Komentář hlavního bookmakera Victoria Tipu Michala Navrátila. „Sparta přijede do Liberce jako lídr tabulky, kterému se daří i střelecky. Řádí Fatai, stále nebezpečný je Lafata a do formy se dostává Krejčí. Sparta ke všemu bude muset odčinit nečekanou pohárovou prohru z Pardubic. V její prospěch také hraje fakt, že fotbalisté, které poslala do Liberce na hostování, nemohou nastoupit, což bude domácí nejvíce bolet v případě brankáře Koubka. Sparta ale nezvládá klíčové ligové zápasy, což ukázalo derby na Slavii a utkání v Plzni. Liberec doma na Spartu umí a oslabení o zapůjčené hráče Sparty může Slovan vyhecovat ke kvalitnímu výkonu.

GÓL ŠURAL                        4:1
GÓL FATAI                         3:1
LAFATA                             .2:1

GÓL ŠURAL + FATAI       12
GÓL LAFATA + FATAI     7

Na podzim se v liberecké ofenzívě všechno točí kolem Josefa Šurale. Ve Spartě se pak k tradičnímu střelci Lafatovi přidal Fatai. Gól v podání Šurala se u Victoria Tipu hraje v kurzu 4:1. Případný Fataiův střelecký úspěch má kurz 3:1 a Lafatův 2.2:1. „Šural to bude mít tentokrát těžké, protože obrana Sparty letos v lize pracuje velmi dobře. Liberecký útočník ale prokázal během podzimu, že si umí poradit i proti obráncům evropské úrovně. Ve Spartě Fatai těží z vysoké koncentrace obránců na Lafatu, ale umí se prosadit i při neúčasti Lafaty.V zakončení je velmi přesný. Lafata, pokud nastoupí, určitě bude hladový a bude chtít dokázat, že právě on je stále útočníkem číslo 1,“ zhodnotil střelce Michal Navrátil.

TRENÉR TRPIŠOVSKÝ VYKÁZÁN NA TRIBUNU    15
TRENÉR ŠČASNÝ VYKÁZÁN NA TRIBUNU            10

Utkání přinese určitě velké množství emocí a ani jeden z trenérů je rozhodně během utkání neskrývá. Michal Navrátil doplňuje. „Oba kouči  zápasy hodně prožívají společně se svým týmem. Udržet emoce na uzdě někdy bývá těžké. K vykázání na tribunu pak nebývá daleko. Oba trenéři už letos dali své názory otevřeně najevo, Ščasný dokonce inkasoval trest od UEFA. Tento zápas bude vyhrocený a nervy některého z trenérů nemusí vydržet.“

PLZEŇ – MLADÁ BOLESLAV
1.59       4.1          5.08

Komentář hlavního bookmakera Victoria Tipu Michala Navrátila. „Oba týmy disponují velkou útočnou silou a Mladá Boleslav nastřílela nejvíc gólů v celé lize. Plzeň je ale doma velice silná a v lize na svém stadionu body nerozdává. Boleslav ale naposledy ve Štruncových sadech vyhrála a pokud se opět prosadí Magera se Skalákem, bude to pro Viktorku nesmírně těžký duel.

OBA TÝMY VSTŘELÍ GÓL
ANO                      NE
1.44                       2.48

PENALTA PRO PLZEŇ PO FAULU NA ĎURIŠE       12:1
GÓL ĎURIŠ Z PENALTY                                    5:1
GÓL MAGERA HLAVOU                                    10:1
GÓL SKALÁK Z PŘÍMÉHO KOPU                        15:1

Mladá Boleslav má nejlepší útok v lize, kdy se prosazují hlavně Magera, Skalák, Zahustel a Baroš. V Plzni zase řádí Michal Ďuriš. I proto je předpoklad, že by mělo padat hodně gólů. Sázka na to, že oba týmy vstřelí gól je v kurzu 1.44:1. Sázky na střelce objasňuje hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil. „Plzeňský Michal Ďuriš chytil na podzim skvělou formu a gól dal i před pár dny v dresu Slovenska. Doma je velmi silný a dokáže se prosadit. U Mladé Boleslavi je spektrum střelců velmi široké, ale současné rozpoložení  Magery  a Skaláka naznačuje, že právě oni jsou těmi, kteří nejvíce zaměstnávají obranu soupeře. Magera je velice silný ve hře hlavou a přímé kopy Skaláka straší všechny brankáře v lize.“

ČERVENÁ KARTA PROCHÁZKA                  10:1
ČERVENÁ KARTA LIMBERSKÝ                     12:1

Plzeňská obrana mívá v posledních zápasech problémy s rychlými hráči a Václav Procházka ve Villarrelu a proti Spartě dostal červenou kartu. Jsou vypsány kurzy na vyloučení Václava Procházky v poměru 10:1. A také na Davida Limberského 12:1. „Václav Procházka se často do problémů, které pak musí řešit faulem, což se ukázalo v Evropské lize ve Villarrealu. Limberský hraje na velké riziko a občas dozadu nestíhá, čímž se vytvářejí pro obranu nepříjemné situace. Boleslav má rychlého Skaláka, ale i Zahustela, a ti mohou přivodit plzeňským defenzívním hráčům problémy, kdy k vyloučení nebývá daleko,“ upřesnil Michal Navrátil.