Kurzy Victoria Tipu v hitu podzimu hovoří mírně pro Plzeň

Publikováno: 29.10.2015

V neděli odpoledne se v Plzni a na Letné na dvě hodiny zastaví život v ulicích. Hraje se podzimní ligový trhák Viktoria Plzeň – Sparta. Západočeši mají výhodu domácího prostředí Doosan Areny, ale Sparta je v čele ligové tabulky. A navíc Spartě se v posledních na rozdíl od Plzně daří. Lehkým favoritem je ale i tak podle kurzů Victoria Tipu obhájce mistrovského titulu Viktoria Plzeň.

Kdyby se řešila pouze aktuální forma, tak by šla do zápasu s mírnou výhodou Sparta, která má z posledních tří kol impozantní bilanci tří výher se skóre 11:0. A k tomu v Evropské lize přivezla bod ze Schalke. Viktoria ale doma body nerozdává. Více přidává hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil. „Ve větší pohodě jde do utkání Sparta, kterou hřeje vědomí tříbodového náskoku a také úspěšných posledních výsledků v lize i v pohárové Evropě. Málo inkasuje a její sílu v útoku představují hlavně Lafata s Fataiem. Oproti Olomouci, Příbrami a Bohemians ale Plzeň představuje přece jen silnější kalibr, a tak by Sparta byla nejspíš spokojena s jakýmkoli bodovým ziskem.“ Na výhru Sparty se sází v kurzu 3.37.

Kurzová nabídka je z hlediska vítězství na straně Plzně (2.15), která doma odevzdává body jen zřídka. Plzeň nečekaně prohrála v Brně a v Evropské lize neuspěla ve Vídni proti Rapidu. Má tedy před svými fanoušky co napravovat. I tak je ale v očích bookmakerů větším adeptem na plný bodový zisk než Sparta. „Viktorka se sice po dvou porážkách ve Vídni a v Brně ocitla ve složité situaci, ale Spartu loni dvakrát porazila. Navíc mají hráči zvýšenou motivaci, aby právě poslední dva nezdary odčinili. Když ne příliš dobře fungující obrana zvládne Lafatu s Fataiem, měl by minimálně bod zůstat doma,“ vysvětluje Michal Navrátil.

VIKTORIA PLZEŇ – AC SPARTA PRAHA
2.15       3.2          3.37

Utkání bude také duelem kanonýrů Michala Ďuriše a Davida Lafaty. Pokud by se oba gólově prosadili, bral by případný úspěšný tipér výhru v kurzu 7.5. Na gól samotného Lafaty je kurz 2.6 a na Ďuriše 2.8. Na oba dotírá objev podzimu Kehinde Fatai, na jehož gólovou trefu se dá sázet v kurzu 3. Hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil dodává: „Všichni tři mají výbornou formu a umějí se prosadit i ve vypjatých zápasech. Lafatovi prospívá Fataiova přítomnost, protože obránci se musí soustředit hned na dva elitní střelce. Michal Ďuriš pak těží z práce celého týmu a hlavně výborné křídelní hry.“

GÓL ĎURIŠ + LAFATA                                    7.5
GÓL LAFATA                                                  2.6                         GÓL ĎURIŠ                                2.8
GÓL FATAI                                                    3.0                         GÓL MAHMUTOVIČ                      3.3

Velmi diskutovanou záležitostí bývají u obou týmů penalty. Kurz na odpískanou penaltu pro Plzeň má hodnotu 4.5, pro Spartu pak 5.5. Svého času rozproudila bouřlivou debatu nafilmovaná penalta Limberského. V dresu Sparty je pak častým aktérem penaltových situací David Lafata. Jsou proto vypsány i kurzy, že penalta bude odpískána na jednoho či druhého hráče. Penalta po faulu na Limberského je vypsána v kurzu 15 a na Lafatu v kurzu 8. „Penalty pro Plzeň v Doosan Areně nejsou ničím výjimečným. A rychlí hráči Viktorky mohou dělat sparťanské obraně problémy. Na druhé straně hlídat Lafatu není nic jednoduchého a obrana domácích musí být v soubojích s ním velmi opatrná. U Limberského bude rozhodčí pod velkým tlakem. Pokud by penaltu po faulu na Limberského zapískal, bude o ní muset být přesvědčený na 100 procent,“ hodnotí možné penaltové situace Michal Navrátil.

PENALTA PRO PLZEŇ                           4.5                         PENALTA PRO SPARTU                               5.5
PENALTA ZA FAUL NA LIMBERSKÉHO    15                          PENALTA ZA FAUL NA LAFATU                      8