Bookmakeři Victoria Tipu vidí jako vládce NHL Chicago a Anaheim

Publikováno: 7.10.2015

Se začínajícím novým ročníkem NHL se v prognózách bookmakerů objevují favorité i outsideři sezóny 2015-2016. Nejvíce by měli být podle Victoria Tipu vidět obhájci Stanley Cupu z loňského roku Chicago Black Hawks a také Anaheim Mighty Ducks. Kurzy jsou vypsány také na vítěze kanadského bodování základní části nebo nejlepšího střelce.

Na vrcholu kurzové nabídky jsou loňští vítězové Chicago Black Hawks a spolu s nimi také Anaheim Mighty Ducks. Oba mají kurz na celkový triumf 8.5. Za nimi pak následují s kurzem 10 New York Rangers a poražený finalista z předchozí sezóny Tampa Bay Lightning. Velkou šanci zaútočit na slavnou trofej mají i Pittsburgh Penguins a nejvýše „postavený“ kanadský tým Montreal Canadiens v kurz 11. Hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil dodává: „Chicago a Anaheim mají dobře poskládaný tým s dostatečným množstvím zkušených hráčů, kteří jsou doplnění o talentované mladé hráče. NHL je velice dlouhá soutěž a oba tyto týmy mají kvalitu ve všech řadách, která by se pak měla v závěrečných bojích o Stanley Cup projevit. Své možnosti už loni ukázala Tampa, která může znovu hrát hodně vysoko. Stejně tak Pittsburgh, který by chtěl nahradit loňský výpadek a v čele s Crosbym a Malkinem na to určitě má potenciál“.

Jágrova Florida jde do sezóny s kurzem na zisk Stanley Cupu 50. Bookmakeři nejméně věří New Jersey (100) a Arizoně s Carolinou, na které je shodný kurz 130. Michal Navrátil upřesňuje: „Tým Floridy se teprve vytváří a Jaromír Jágr určitě bude důležitým článkem mužstva. Je ale třeba na větší úspěch ještě počkat. Florida by měla bojovat o postup do play off, ale na celkovou výhru to ještě nebude.“

Vítěz Stanley Cupu

Chicago                              8.5
Anaheim                             8.5
NY Rangers                         10
Tampa Bay                         10
Montreal                             11
Pittsburgh                           11

Florida                                50

New Jersey                         100
Arizona                               130
Carolina                              130

V souvislosti s vítězstvím v kanadském bodování se nejvíce skloňují tradiční jména. S nejnižším kurzem 3.2 jde do sezóny Sidney Crosby a hned za ním John Tavares v kurzu 7. První z Evropanů Alexandr Ovečkin má kurz 10 a nejlepší Čech loňské sezóny Jakub Voráček 20.

Vítěz kanadského bodování základní části

Crosby                                 3.2
Tavares                                7
Seguin                                  9
Ovečkin                                10

Voráček                                20
Hudler                                  35

Mezi střelci se největší produktivita očekává od Alexandra Ovečkina. Do boje o krále střelců startuje s kurzem 3. Jeho hlavním soupeřem je podle bookmakerů Victoria Tipu Steve Stamkos v kurzu 5. Mezi českými kanonýry figuruje nejvýše Jiří Hudler (kurz 30) a za ním pak Radim Vrbata (kurz 50).

Nejlepší střelec základní části

Ovečkin                               3
Stamkos                              5
Kessel                                 8

Hudler                                 30
Vrbata                                 50

Dá se také vsadit, jestli dá Jaromír Jágr více než 20 gólů v kurzu 1.9. „Od Jaromíra Jágra už teď nikdo neočekává, že bude střílet 50 gólů ze sezónu. Jeho role v týmu se za posledních deset let výrazně změnila a jeho platnost pro mužstvo se už neměří počtem nastřílených gólů. Hranice 20 gólů je ale určitě v jeho případě k překonání,“ říká na téma střeleckých možností Jaromíra Jágra hlavní ookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil.

Jaromír Jágr                       více než 20 gólů                               1.9

NHL startuje prvními zápasy v noci ze středy na čtvrtek našeho času.