Sparta by měla podle bookmakerů vyhrát, Liberec outsiderem

Publikováno: 1.10.2015

Ve druhém kole skupinové fáze Evropské ligy hraje z českých týmů doma jen Sparta, Plzeň a Liberec se představí na půdě favoritů svých skupin. Sparta by podle Victoria Tipu měla APOEL porazit a získat první vítězství. Plzeň ve Villarrealu a Liberec v Marseille čeká daleko těžší práce, protože jejich soupeři si dělají ambice na vítězství ve skupině a tím i jasný postup.

SPARTA - APOEL

Sparta v prvním utkání v Tripolisu jen remizovala a proti APOELu potřebuje doma naplno bodovat. Na výhru Sparty stanovil Victoria Tip kurz 1.46 a na prohru 6.08, což jasně ukazuje, že Sparta je favoritem. Její forma z posledních týdnů ale není nijak oslnivá. Více přidává hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil. „Sparta v těchto dnech zrovna nezáří. Remíza v Jablonci, odvrácená pohárová blamáž v Králově Dvoře a prohra na Slavii nesvědčí o dobrém rozpoložení týmu. V evropských pohárech ale Sparta doma umí zabrat a je pro každého soupeře hodně nepříjemná. Bude ale záležet, co nezdar v derby s týmem udělá. Sparta je každopádně pod tlakem a porazit APOEL nebude určitě snadné.“ Sparta dostává i hodně gólů a její obraně dělá problém odehrát utkání s nulou na kontě obdržených branek. Na druhou stranu také hodně gólů dává, a proto je vypsána zajímavá sázka, že oba týmy v zápase skórují v kurzu 2.1. „Sparta inkasuje až příliš velké množství gólů a hra obrany není úplně ideální. I když Sparta vyhrává, tak s čistým kontem spíše výjimečně,“ dodává Michal Navrátil.

1.46       4.03       6.08

Oba týmy dají gól            2.1

VILLARREAL – VIKTORIA PLZEŇ

Viktoria Plzeň má před sebou těžký úkol uspět na hřišti lídra španělské ligy Villarrealu. Ten se v tichosti vypracoval až na vedoucí pozici a Plzeň tak bude muset předvést výkon na hranici možností. Pro Villarreal hovoří kurz Victoria Tipu 1.57, výhru Plzně lze hrát v kurzu 5.32. Plzni by mohla pomoci vylepšená defenzíva. „Po příchodu nového trenéra Krejčího Plzeň výrazně zkvalitnila obrannou fázi a téměř neinkasuje. Utkání ve Villarrealu bude právě hodně o obraně, která bude odolávat skvělé ofenzívě domácích. Plzeň má ale výborné brejkové hráče, kteří mohou Villarreal překvapit. Vsadit se dá i na čisté konto Plzně v kurzu 5.17,“ vysvětluje hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil.

1.57       3.9          5.32

Plzeň nedostane gól 5.17

OLYMPIQUE MARSEILLE – SLOVAN LIBEREC

Duel Slovanu Liberec v Marseille má jasného favorita v domácím Olympique. Slovan by potřeboval získat body po prohře s Bragou, ale bude mít velice těžké. Na vítězství Marseille je kurz 1.38, na výhru Slovanu pak 7.67. Hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil upřesňuje. „Liberec by neměl mít moc šancí v Marseille vyhrát. Ale může se mu vydařit nějaká brejková situace a z Marseille by nemusel odjet jako poražený. V minulosti už Liberec ukázal, že dokáže být venku nebezpečný. Tak jako letos vyhrál ve Splitu nebo před dvěma lety uspěl v Estorilu nebo Udine.“

1.38       4.45       7.67