Bookmakeři Victoria Tipu v derby věří Spartě

Publikováno: 25.9.2015

Fanoušci obou pražských S jsou v pozoru! Nejvyšší fotbalová soutěž servíruje první ze dvou ligových derby Slavia – Sparta. V Edenu se hraje v neděli 27. září a už několik dní dopředu je vyprodáno. Dá se tedy očekávat velmi atraktivní duel. Tím spíš, že Slavii se začalo v lize dařit a Sparta zatím v letošním ligovém ročníku neprohrála. Podle bookmakerů Victoria Tipu je Sparta favoritem.

Na výhru Sparty se u Victoria Tipu sází v kurzu 1.7, na výhru Slavie 5 a remíza je vypsána v kurzu 3.75. Situaci popisuje hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil. „Sparta vede ligu a předvádí útočný fotbal. Její kádr je výrazně zkušenější a dokáže se vyrovnat i s bouřlivou atmosférou. Navíc se daří Lafatovi a opět se začíná více prosazovat i Dočkal. Slavia sice naposledy vyhrála ve Zlíně, ale například doma s Mladou Boleslaví nebyl její výkon při remíze 1:1 nijak přesvědčivý. Bude také zajímavé sledovat, jak derby zvládnou mladí hráči Slavie.“

Victoria Tip připravil pro derby i několik speciálních sázkových příležitostí. Týkají se také střeleckých manévrů dvou vyhlášených kanonýrů Milana Škody a Davida Lafaty. Na gól vstřelený Davidem Lafatou se dá sázet v kurzu 2 a na Milana Škodu 2.75. Kurz 5.5 je pak vypsán, pokud vstřelí gól oba dva. „Oba kanonýři během podzimní části sezóny ukázali, že se na ně jejich tým může spolehnout. David Lafata střílí gól v každém kole a může prodloužit svou skvělou sérii. Formu rozhodně má, protože se prosadil i v Evropské lize. Milan Škoda se po dvou gólech za národní tým trochu zastavil a už ve třech zápasech po sobě za Slavii neskóroval. Trefil se ale v posledním derby na jaře na Letné a jeho motivace bude o to větší,“ upřesňuje hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil.

Derby přináší velké množství vyhrocených situací, a proto Victoria Tip vypsal i kurz 10, že slávistický bouřlivák Martin Latka bude vyloučen. U Sparty zase emocemi nešetří trenér Ščasný, na jehož případné vykázání na tribunu je kurz 20. Hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil upřesňuje: „V derby často tečou nervy a ne každý dokáže v některých momentech reagovat klidně a s chladnou hlavou. Martin Latka už dříve několikrát ukázal, že v derby hraje na absolutní hraně a s výrazně větším zaujetím. K červené kartě pak mnohdy nebývá daleko. Zdeněk Ščasný zápasy prožívá velmi intenzívně a někdy umí pořádně vybouchnout. Pak je otázkou, kam směřuje jeho hněv. Jestli k hráčům nebo k rozhodčím.“