Victoria Tip vypsal kurzy na postup českých týmů ze skupiny Evropské ligy

Publikováno: 31.8.2015

Poprvé v historii Evropské ligy se do skupinové fáze probojovaly tři české týmy. Viktoria Plzeň, Sparta a Slovan Liberec se pokusí navázat na úspěšná vystoupení z play off. Plzeň vyřadila Vojvodinu Novi Sad, Sparta FC Thun a Liberec Hajduk Split. Z postupu se neradoval pouze Jablonec, který nepřešel přes Ajax Amsterdam. Victoria Tip krátce po rozlosování skupin vypsal kurzy na postup českých týmů.

Viktoria Plzeň se ve skupině E utká s Villarrealem, Rapidem Vídeň a Dinamem Minsk. Na postup Viktorie i její případné vyřazení ze skupiny jsou vyrovnané kurzy - v obou případech 1.8. Komentář přidává hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil. "Plzeň je zkušeným týmem, který už odehrál na evropské scéně spoustu utkání. Skupina Evropské ligy je tentokrát hodně vyrovnaná. Villarreal určitě bude favoritem. Rapidu chyběl k postupu do hlavní soutěže Ligy mistrů jen malý kousek, když sehrál dva zajímavé duely s Šachtarem Doněck. Hlavně při remíze 2:2 v Doněcku měl i šance na rozhodující postupový gól. Rapid proto bude hodně kousat. Dinamo Minsk je sice ve stínu BATE Borisov, ale do skupiny Evropské ligy se prosadil přes Red Bull Salzburg, přes který postoupil na penalty, a rozhodně má svou kvalitu. Určitě to bude nepříjemný soupeř."

Sparta má na první pohled z českých týmů asi nejschůdnější protivníky. Jako jasný adept postupu se jeví Schalke 04, ale řecký Tripolis o kyperský APOEL Nicosia by měli být k překonání. I proto je na postup Sparty kurz 1.65 a na nepostup kurz 2. Hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil upřesňuje. "Sparta by měla společně s Schalke postoupit dál. Ale pozor si musí dát hlavně na APOEL, který má i zkušenosti s Ligou mistrů a letos vypadl v této soutěži až v play off. Hlavně na Kypru to bude pro Spartu velmi těžký zápas. Tripolis nemá příliš mezinárodních zkušeností, ale v Řecku určitě čeká na Spartu bouřlivá atmosféra. I tak jsou postupové šance hlavně na straně Sparty."

Skupinu Evropské ligy si zahraje opět po roční pauze Slovan Liberec, který předloni dokonce prošel až do jarních vyřazovacích bojů. Ve skupině F se poměří s Olympiquem Marseille, Sportingem Braga a Groningenem. Bookmakeři v postup Liberce příliš nevěří, o čemž svědčí kurz na postup 2.7 a vyřazení ve skupině 1.35. Více přibližuje hlavní bookmaker Victoria Tipu Michal Navrátil. "Do letošní sezóny vstoupil Liberec s novým trenérem a obměněným kádrem velice razantně a Šmonu i Split vyřadil poměrně bez větších problémů. Jenže ve skupině čekají daleko silnější soupeři. Hlavními kandidáty postupu jsou Olympique Marseille a Sporting Braga, tedy dva týmy, které mají nedávnou zkušenost s Ligou mistrů. Groningen by se měl s Libercem poprat o třetí místo."První zápasy ve skupinách jsou na programu ve čtvrtek